Muziek

Nashota

SINGER / SONG WRITER

MUZIEK

 

Hier vind je alle songs die Nashota momenteel heeft geschreven en opgenomen. Bij elke song vind je ook een korte uitleg over hoe de song tot stand is gekomen. Klik op de titel om de song in YouTube te openen.

Song kopen?

Onderaan deze pagina vind je enkele links.

CHANGE (klik titel om te beluisteren)

 

"Change" gaat over actuele menselijke problemen:

in het bijzonder over de interactie tussen mensen en rassen, steeds meer voorkomend geweld, en de egoïstische natuur van mensen tegenwoordig.

Wat gaat er van de mens geworden, als de huidige tendens zich verderzet?

Oorlog, moord, enz ... De ondergang van de wereld, en van alles wat deze planeet aan rijkdom te bieden heeft. Geen vrijheid, respect, of gelijkheid meer ... Enkel hebzucht en vernieling. Dat kan niet blijven duren ...

Wij zijn allen deel van hetzelfde geheel, en zouden vrede en liefde voorop moeten stellen ... Actie ondernemen om een betere wereld te creëren.

De waarheid leren kennen over onze afkomst, de cosmos,

onze ziel en het grote mysterie van "The Great Spirit" (Wakan Tanka).

ONE WAY TRIP TO HELL (klik titel om te beluisteren)

 

"One way trip to hell"

Deze tekst zou kunnen gezongen worden door eenieder die gepest wordt door jaloerse mensen, en is een vocale tegenaanval.

Wanneer je door jaloerse mensen in een hoek wordt gedreven, ga je op den duur jezelf verweren, en ja ... zelfs je middenvinger opsteken (al dan niet spreekwoordelijk).

Jaloezie, pesten, iemand het leven zuur maken, ... zijn zaken waar men niet trots op hoort te zijn, integendeel, het maakt de waardigheid en ziel kapot, op een hoger niveau. Vandaar de referentie naar "de hel". De beoordeling van een jaloerse ziel na dit leven zal zeker niet positief zijn, en men zal misschien wel letterlijk 'door een hel gaan'. Misschien zelfs tijdens dit leven zelf, want ook al geeft men het niet toe, men weet dat men misdoet door jaloers te zijn en te pesten. Ook moeten jaloerse mensen er ook aan leren denken dat ook zij niet perfect zijn, en beter eerst voor hun eigen deur vegen.

Het nummer heeft een grappige inslag, met een reden. het moet luchtig blijven, terwijl toch de boodschap overkomt: Jaloezie en pesten horen niet thuis in een samenleving, en horen consequenties te hebben. Maar dat hoeft niet op een gewelddadige manier ...

SOMETHING INSIDE (klik titel om te beluisteren)

 

"Something Inside" handelt over de psychische problemen waarmee mensen te maken krijgen die niet worden aanvaard, omdat ze niet passen in het "stereotype beeld" dat mensen willen opdringen aan anderen.

Dit kan gaan van: Mensen die met een onzichtbare ziekte leven, en daardoor in isolement geraken / Mensen die, wegens trauma's bvb, in het sociale leven het onderspit delven omdat ze niet begrepen worden / Mensen met genderdysforie die zich niet mogen uiten, of met fysiek of psychisch geweld geconfronteerd worden wanneer ze dat toch doen, en zo ook geïsoleerd geraken / Mensen met levensovertuigingen die zij niet mogen kenbaar maken omdat de overheersende groep desnoods met geweld hun eigen overtuiging willen opleggen; enz ...

Deze songtekst wil weergeven dat er begrip moet getoond worden voor elk individueel die niemand iets misdoet, en enkel maar "anders" is dan wat men als "normaal" ziet (iets wat door de maatschappij is aangeleerd, maar niet noodzakelijkerwijs daarom terecht is). Het muziekarrangement geeft de "gejaagdheid" en "stress" weer van die gevoelens. Gevoelens die in bepaalde gevallen zelfs tot zelfmoord/verminking leiden. Dat moet ten alle tijde vermeden worden. Begrip en aanvaarding van de gemeenschap is hierbij een eerste belangrijke stap. Ook wil deze tekst de mensen die "anders zijn" stimuleren om voor zichzelf op te komen.

De songs zijn momenteel enkel digitaal te koop. Hieronder enkele klikbare links naar digitale shops.

Email: info (at) nashota (dot) nl (zie ook de contact pagina )

Telefoon: +32 (0) 474 09 12 30

Copyright @ All Rights Reserved

Nashota™ & Nashota West™ are registered trademarks and protected